2011_10.jpg
sw8.JPG
2011_9.jpg
37e Profwielerronde Oostvoorne 3 / 08 / 2017

Wat is dat? De prominentenkoers...

Het is een mega-evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd als onderdeel van het wielerprogramma. Dit onderdeel is één van de hoogtepunten van de wielerdag in Oostvoorne.

De ronkende 'motards' en de aanwezige prominenten en appeltaarters laten zien wat hard fietsen is. De discipline die ten toon gespreid wordt vergt durf, conditie, en stuurmanskunst. Het is namelijk geen sinecure om met een snelheid van rond de 50 km/h over het parcours te scheuren.

 

Voor de prominentenkoers zijn niet alleen zo'n 20 durfals nodig maar ook sponsors die dit mede mogelijk maken. Iedere sponsor heeft zijn 'eigen' koppel bestaande uit een renner en een gangmaker. Deze sponsors en de diverse subsponsors steunen dit geheel financieel zelfsupportende evenement elk jaar weer.

De Prominentenkoers is destijds ontstaan uit een initiatief van lokale fietsliefhebbers die zich verenigd hebben onder de naam ´Appeltaartetende fietsclub´ (zie: appeltaarters.nl). Het idee was om deze fietsliefhebbers te koppelen aan een nationaal (of internationaal) bekend persoon en een wedstrijd (koppelkoers) te laten verrijden.

Aan de wedstrijd nemen circa 22 renners deel, waarvan meestal zeven ´prominenten´ aangevuld met een lokale groep ´appeltaarters´.

Een formule die tot op de dag van vandaag nog steeds een groot succes is gebleken. Na drie koppelkoersen is overgestapt op een wedstrijd achter dernymotoren. Nog steeds met circa 22 deelnemers in dezelfde verhouding. Een wedstrijd die door het publiek bijzonder wordt gewaardeerd.

Niet alleen kan men ´grote´ namen aan de start begroeten, zoals in het verleden onder andere Jan Janssen, Eric Hulzebos, Gerard van Velde, Jean-Marie Pfaff, Rintje Ritsma, Barbara de Loor en Roger de Vlaminck. Ook de dernymotoren bieden een spectaculair aanzicht met hun luid ronkende en naar uitlaatgassen ruikende motoren.

Nieuws

Nieuwe Foto's 
Inmiddels staan er ook al veel foto's...
| Lees meer
Foto's 
De foto's van de Profwielerronde van ...
| Lees meer
Jules Deelder - prominent aanwezig bij de Prominentenkoers 
Jules Deelder, alom bekend om zijn ...
| Lees meer