Hofwei wordt Sportwei!

Tijdens de wielerronde van Oostvoorne wordt de Hofwei in Oostvoorne omgebouwd tot ‘sportwei’. Een weide vlak bij het parcours waar kinderen kunnen sporten en ‘leren bewegen’.

Wat valt er te leren?

Voorkomen is beter dan genezen. Hoe slimmer iemand beweegt, hoe kleiner de kans op blessures.

Junny Hart komt met zijn Aikido school naar Oostvoorne en kan alle kinderen die willen leren ‘vallen’ en leren ‘opstaan’.

Gelderblom sportfysiotherapie geeft kinderen kinderen ‘loopscholing’. Dat klinkt misschien saai, maar Daphne Schippers en Ronaldo hebben ook leren rennen…wil jij net zo goed rennen als deze toppers?

Wekelijks wordt er ‘voetbal loopscholing’ geven in Spijkenisse, maar tijdens deze wielerronde komen we naar de hofwei. Alle kinderen kunnen een echte loop-analyse laten maken en direct beginnen met trainen aan een betere manier van rennen.

En natuurlijk de ‘van Marion Bambino’s’ baan. Project: Ride Like a Pro komt met een echte racebaan waar kinderen met loopfietsjes, kleine racefietsjes of mtb’s op hun eigen snelheid kunnen racen.

Het project dat wielrennen als teamsport aanbiedt om later nog veel meer Mikes en Dylan’s te kunnen zien rijden in de Tour. Zo inspireren wij de nieuwe generatie wielrenners dat fietsen super leuk is!

Voor iedere deelnemer hebben wij een gaaf sport-shirt!

De sportwei gaat om 12 uur open tot in de late middag.

Toegang is gratis en op eigen risico.

Kinderen kunnen zich de hele tijd aanmelden per activiteit. Het kan natuurlijk zijn dat je even moet wachten voor je aan de beurt bent.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *