Prominentenkoers

De prominentenkoers vindt op donderdag 9 augustus  weer plaats. Vanaf de vierde editie (1998) heeft de organisatie gekozen voor een wedstrijd achter derny-motoren.  De eerste drie uitvoeringen zijn als koppelkoers verreden.

Vele prominenten zijn de afgelopen jaren de strijd aangegaan met een select groepje Appeltaarters. Het zijn dan ook alleen Appeltaarters die aan dit programma onderdeel mogen deelnemen.

Ieder jaar weer is het een verrassing te zien welke prominenten de organisatie naar Oostvoorne heeft gehaald en welke Appeltaarters hun stuurmanskunst willen/durven laten zien op het lastige stratenparkoers van Oostvoorne. Nationale en internationale bekende sporters, tegen fietshelden uit de regio en dat allemaal 17 ronden lang achter de derny. Een waar spektakel en een alom gewaardeerd onderdeel tijden de Profronde van Oostvoorne, waar het middagprogramma wordt vervuld door een dames- en herenkoers. Na de prominentenrace die om ca 18.00 uur van start gaat, maakten de profs hun opwachting in Oostvoorne.